Καρδίτσα: Κουβαλούν με τα χέρια δοχεία με νερό για να ξεδιψάσουν τα ζώα αφού όλα έχουν γίνει πάγος (βίντεο)

Η παρατεταμένη χιονόπτωση και το πολικό ψύχος που επικρατεί σε πολλές περιοχές της χώρας δυσκολεύει – συχνά αφάνταστα – την ζωή ανθρώπων και ζώων. Τα ζώα – θύματα, εξαιτίας του παγετού, είναι συχνά αφανή και οι συνάνθρωποι μας που φροντίζουν και αδέσποτα απαιτείται να καταβάλουν πολύ περισσότερο κόπο για να τα προσεγγίσουν, να τα ταΐσουν, να τα ποτίσουν και να τα κρατήσουν ζεστά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα μέλη του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Σωματείου Καρδίτσας «Διασώζω» που χθες για να προσεγγίσουν τον χώρο φιλοξενίας των σκυλιών τα οποία έχουν υπό την αιγίδα τους χρειάστηκε να κουβαλήσουν στα χέρια τα μπιτόνια με το ζεστό νερό.

Τρεις γυναίκες, η Ερμιόνη Γιαννακού, η Κατερίνα Γκανάτσιου και η Χαρούλα Πανταζή όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο περπάτησαν για περίπου τρία χιλιόμετρα κρατώντας στα χέρια τους η κάθε μια από τρία πεντόλιτρα με νερό για να πιούν τα 60 σκυλιά, τα οποία φιλοξενούν, περπατώντας μέσα στο χιόνι που έφτανε τα 45 εκατοστά σε ύψος.

Όπως εξήγησε η κα Γιαννακού στο www.zoosos.gr αυτό το κάνουμε κάθε μέρα καθώς τα αυτοκίνητα μας δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο όπου βρίσκεται ο χώρος φιλοξενίας των ζώων, τα οποία έχουν αναλάβει…

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους…

Ας μην ξεχνάμε ότι ο χειμώνας, το χιόνι, το κρύο, το ψύχος, η βροχή είναι φυσικά φαινόμενα απολύτως απαραίτητα για την φυσιολογική λειτουργία του πλανήτη, εντούτοις είναι η εποχή που κάνει ακόμα πιο έντονες τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των ανθρώπων, και βάζει σε μεγάλη δοκιμασία όλα τα είδη της ζωής.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε

Κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη, είτε με την φιλοξενία κάποιου ζώου που έχει ανάγκη φροντίδας και ζεστασιάς, είτε με ζωοτροφές, ή την προσφορά φαρμάκων ή χρημάτων για την κάλυψη κτηνιατρικών εξόδων ή προσφορά για μεταφορά  με τζιπ για την σίτιση των σκυλιών, όσο ο καιρός κάνει την πρόσβαση τόσο δύσκολη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε την Ερμιόνη Γιαννακού στο τηλέφωνο: 6930434093 (what’s up). Αν θέλετε να βοηθήσετε προσφέροντας χρήματα μπορείτε να το κάνετε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Αριθμός Λογαριασμού: 6244 1391 89068

Όνομα δικαιούχου: Φιλοζωικό και Πολιτιστικό Σωματείο Καρδίτσας «Διασώζω»

IBAN : GR 11 0171 2440 0062 4413 9189 068

BIC : PIRBGRAA

Paypal: [email protected]

Πηγή

Σχολιάστε εδώ!

Αρχική δημοσίευση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ