«Βασικός στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τις θεσμικές εγγυήσεις για να μην επαναληφθούν οι άθλιες πρακτικές του παρελθόντος»

46
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

Πράγματι, έχει απελευθερωθεί μια εθνικιστική δυναμική εντός της πολιτικής σκηνής της Τουρκίας. Με αυτήν την έννοια, η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί παρά να είναι σε διαρκή εγρήγορση και να χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά και διπλωματικά μέσα που διαθέτει για να αποκλιμακωθεί η ένταση και η αστάθεια στην περιοχή. Σε σχέση με τους 2 αξιωματικούς μας, αναμένουμε το κατηγορητήριο από τον Τούρκο Εισαγγελέα και την τουρκική δικαιοσύνη. Έχω την ελπίδα ότι η Τουρκία θα κατανοήσει ότι δεν χρειάζεται να δοθεί συνέχεια στο συγκεκριμένο θέμα γιατί δημιουργεί αχρείαστη ένταση. Να σημειώσω πάντως πως στο Αιγαίο υπάρχει αποκλιμάκωση το τελευταίο διάστημα πράγμα θετικό.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ

Ο Πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν άριστες σχέσεις και μάλιστα αύριο πρόκειται να συναντηθούν για το θέμα των 2 αξιωματικών. Οι ρήξεις στην κυβερνητική συμμαχία είναι προϊόντα της ΝΔ και των μέσων που την υποστηρίζουν. Στην κυβέρνηση υπάρχει ενιαίος τρόπος αντιμετώπισης για όλα τα ζητήματα με βασικό της στόχο να δημιουργήσουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο και τις θεσμικές εγγυήσεις για να μην επαναληφθούν οι άθλιες πρακτικές του παρελθόντος.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ/ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Είναι ειρωνικό να μας κατηγορεί η ΝΔ για διαπλοκή. Οι υπουργοί της κυβέρνησης συναντούν επενδυτές μέρα μεσημέρι και χωρίς αυτοί να κρατούν βαλίτσες. Δεν υπάρχουν προνομιακές σχέσεις με κανέναν πράγμα το οποίο η ΝΔ δεν μπορεί να ισχυριστεί για τον εαυτό της. Η ίδια άλλωστε έχει ομολογήσει μια τέτοια σχέση με τον κ. Μαρινάκη για παράδειγμα. Σε ό,τι αφορά στη Novartis είναι η ίδια που “δείχνει” πολιτικά πρόσωπα 1 χρόνο πριν οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων δουν το φως της δημοσιότητας.

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Όσο υπάρχουν δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής που θεωρούν οτι ο κίνδυνος για τη δημοκρατία δεν είναι η διαφθορά ή ο εκφυλισμός του πολιτικού συστήματος αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ καταλαβαίνετε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση που πρέπει να καλυφθεί για να μπούμε σε έναν δομημένο διάλογο. Αυτό που βλέπω εγώ είναι μια διάθεση ρεβανσισμού έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης της πιο δεξιάς διακυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος από το 1975 και μετά, αυτής του κ. Σαμαρά.

ΑΘΩΩΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δε νομίζω ότι μπορεί να είναι υπερήφανη για την απόφασή της. Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Και αυτό επιδιώκει και η κυβέρνηση ανεξάρτητα από φύλο, φυλή, θρησκεία, σεξουαλικό προσανατολισμό. Νομίζω ότι η ελληνική δικαιοσύνη δεν ερμήνευσε σωστά το νομοθετικό μας πλαίσιο.

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]

Ελληνική Δημοκρατία