Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: Το μοναδικό Tiramisu κι από που προέρχεται

1052

Χωρίς τίτλο

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία του Tiramisu.

Το Tiramisu «γεννήθηκε» στην Siena τον 17ο αιώνα, όταν ο Αρχιδούκας της Τοσκάνης Cosimo III των Μεδίκων αποφάσισε να επισκεφτεί την πόλη. Oι ζαχαροπλάστες της Siena αποφάσισαν να φτιάξουν ένα γλυκό που χαρακτηρίζει έναν Ευγενή.

Έτσι έπρεπε να ήταν ένα «σημαντικό» γλυκό αλλά την ίδια στιγμή να περιείχε απλά υλικά μέσα του και νόστιμα. Στην αρχή το ονόμασαν «zuppa del duca» αλλά επειδή σύμφωνα με τον μύθο ήταν το αγαπημένο γλυκό των αυλικών επειδή θεωρούνταν αφροδισιακό και κατανάλωναν μεγάλη ποσότητα πριν από κάθε ερωτική συνεύρεση, άλλαξε το όνομα σε Tiramisu.

Αυτή είναι η πιο διαδεδομένη εκδοχή για την ονομασία του υπέροχου αυτού γλυκού!

Ας δούμε όμως και άλλες δύο λιγότερο γνωστές!

Mια δεύτερη εκδοχή είναι ότι το γλυκό γεννήθηκε στο εστιατόριο «El Toula» στο Treviso γύρω στο 1960. Ο ιδιοκτήτης του έδινε το γλυκό στους πελάτες του για να πάρουν δύναμη και γι’αυτό ονομάστηκε και Tiramisu.

H τρίτη εκδοχή είναι ότι το γλυκό γεννήθηκε στο Τορίνο από ένα ζαχαροπλαστείο για τον τότε πρωθυπουργό της Ιταλίας Camillo Benso Conte di Cavour, για να του δίνει ενέργεια, και γι’αυτό ακριβώς ονομάστηκε και Tiramisu.

Και τώρα που σας είπαμε την ιστορία του ένα πράγμα μένει! Να δοκιμάσετε το Tiramisu της εταιρείας Ροδούλα, για να νιώσετε ότι το γλυκό δεν είναι ανάγκη, είναι απόλαυση!