Δημήτρης Ρολόγης: «Δυνατό χαρτί» στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής

143

Για τον Καθηγητή Νευροχειρουργικής Δημήτρη Ρολόγη δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει βοηθήσει και βοηθά μέσω της δουλειάς του χιλιάδες κόσμο, ενώ διαθέτει ένα από τα πλουσιότερα βιογραφικά σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς. Αυτόν της υγείας.

Η επιλογή της Φώφης Γεννηματά να τον συμπεριλάβει στη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών δεν ήταν τυχαία.

Ο Δημήτρης Ρολόγης συνετέλεσε σε σημαντικό βαθμό στην αρχική ανάπτυξη του «Εθνικού Συστήματος Υγείας» όταν αυτό πρωτοεφαρμόστηκε, τόσο σαν νοσοκομειακός γιατρός πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, όσο και σαν μέλος ειδικών Επιτροπών του «Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας», επί Υπουργίας Γιώργου Γεννηματά, όπως στην «Επιτροπή Εκπαίδευσης του ΚΕΣΥ», στην «Επιτροπή Οργάνωσης Νευροχειρουργικών Υπηρεσιών» του Υπουργείου Υγείας, κλπ.

Επίσης, υπήρξε από το 1986 και για αρκετά έτη μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β.

Η Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Κρατικού Αθηνών, επί θητείας του, υπήρξε απολύτως επιτυχής και αποδοτική, τόσο από πλευράς αριθμού χειρουργικών επεμβάσεων, όσο και από πλευράς κλινικών αποτελεσμάτων, χαρακτηρίστηκε δε ως «κέντρο αναφοράς» για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα δύσκολων και λεπτών Νευροχειρουργικών επεμβάσεων του εγκεφάλου (ενδοκρανιακά ανευρύσματα, όγκοι εγκεφάλου και αδενώματα υποφύσεως).

Ήταν από τους πρώτους Νευροχειρουργούς στην Ελλάδα, που επέβαλε στη Νευροχειρουργική τη χρήση του Χειρουργικού Μικροσκοπίου και εισήγαγε τη λεγομενη «Μικρο-νευροχειρουργική» (Micro-neurosurgery).

Ταυτόχρονα, δημιούργησε την πρώτη στην Ελλάδα εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης για ασθενείς με σοβαρά προβλήματα εγκεφάλου (Neuro-ICU) σε ποιοτικό επίπεδο εφάμιλλο των καλυτέρων της Ευρώπης.

Επιπροσθέτως, η Κλινική αυτή αποτέλεσε το Κέντρο Εκπαίδευσης πολλών σημερινών αρίστων Νευροχειρουργών και έχει χαρακτηριστεί ως «Σχολή Ρολόγη».

Το 1995 υπέβαλε παραίτηση από το ΕΣΥ και έκτοτε λειτουργεί στον λεγόμενο «ιδιωτικό τομέα», με πιο πρόσφατη τη συνεργασία του με το Θεραπευτήριο «Μετροπόλιταν», στο οποίο εργάζεται ως Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής και παράλληλα λειτουργεί και ως Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής.

Τον Δεκέμβριο του 2000 εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής Νευροχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, θέση από την οποία παραιτήθηκε το έτος 2005.

Είναι μέλος σε πολλές Ελληνικές και Ευρωπαϊκές Επιστημονικές Εταιρείες.

Δημήτρης Ρολόγης Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΚΙΝ. ΑΛ. Αν. Καθηγητής Νευροχειρουργικής