Ευγένιος Φέκκας: ο Βύρωνας αξίζει καλύτερα

170

Ευγένιος Φέκκας

Συνέντευξη του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ

Πως πήρατε την απόφαση να κατεβείτε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Βύρωνα μια πόλη που την αγάπησα αφού σε αυτήν έπαιξα, πήγα σχολειό, ερωτεύτηκα, και έκανα και παρά πολλούς φίλους.

Έτσι πήρα την απόφαση για άλλη μια φορά να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ και υποψήφιο δήμαρχο τον ΜΙΛΤΟ ΜΠΑΝΤΗ.

Η πόλη του Βύρωνα αξίζει κάτι καλύτερο και πιστεύω oτι στο πρόσωπο του ΜΙΛΤΟΥ ΜΠΑΝΤΗ θα το βρει γιατί είναι ένας άνθρωπος καθαρός, άφθαρτος, δεν είναι ελεγχόμενος από συμφέροντα και κομματικούς μηχανισμούς.

Πως χαρακτηρίζετε την κατάσταση στην πόλη του Βύρωνα;

Τα τελευταία χρόνια η πόλη μας παρουσιάζει σημάδια εγκατάλειψης αφού πραγματικά σε κανέναν τομέα δεν υπάρχει η παραμικρή βελτίωση.

Πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν για την καλυτέρευση της ζωής στην πόλη μας.

Το νούμερο ένα πρόβλημα για όλους τους δήμους είναι η καθαριότητα. Σε αυτόν τον τομέα ο  ΔΗΜΟΣ δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή βελτίωση, οι κάδοι είναι παλιοί και κακοσυντηρημένοι και τα πεζοδρόμια και οι πλατείες, γενικώς η καθαριότητα στους δρόμους είναι κακίστη.

Στο πράσινο θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι χώροι, αλλά και χώροι φιλικοί προς τα κατοικίδια.

Ο φωτισμός τις πόλης μας δεν είναι επαρκής, πολλά στενά αλλά και δρόμοι είναι σκοτεινά. Ένα μεγάλο πρόβλημα είναι οι χώροι ψυχαγωγίας των μικρών παιδιών. Στις παιδικές χάρες, αν κάνουμε μια βόλτα στο Βύρωνα αν εξαιρέσουμε 1-2 παιδικές χαρές οι υπόλοιπες είναι εγκαταλειμμένες και επικίνδυνες. Επίσης το οδικό δίκτυο χρειάζεται βελτίωση αφού ο Βύρωνας κατέχει και όχι αδίκως τον τίτλο της πόλης με τις περισσότερες λακκούβες και μπαλώματα.

Επίσης, η φωτεινή σήμανση χρήζει βελτίωσης, και επιτέλους πρέπει να δρομολογηθεί η δημιουργία ενός ποδηλατοδρόμου.

Τι άλλο πιστεύετε ότι χρειάζεται η πόλη για να αλλάξει όψη προς το καλύτερο;

Επανάκτηση όλων των καταλυμένων παλιών κτηρίων, άμεση κατεδάφισή τους και δημιουργία πάρκων και παιδικών χαρών.

Επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας με ρόλο, την αστυνόμευση σχολείων, πάρκων, παιδικών χαρών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και βοήθεια στους σχολικούς τροχονόμους.

Στον αθλητισμό καλύτερη συντήρηση όλων των ανοιχτών αλλά κλειστών χωρών αθλήσης ,αναβάθμιση τοπικών τουρνουά όπως Παμβυρωνια.

Προσωπική μου πρόταση και εισήγηση είναι ένα αναβαθμισμένο σχολικό τοπικό πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν όλα τα σχολεία του ΒΥΡΩΝΑ σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα.

Μεγαλύτερη βοήθεια και αλληλεγγύη σε συμπολίτες μας που περνούν δύσκολα για κάποιο διάστημα τις ζωής τους, ειλικρινά δεν έχω δει τόσα χρόνια ειδικά τις γιορτές όπως Χριστούγεννα Πάσχα.

Να γίνει κάποια συναυλία από επώνυμους καλλιτέχνες που τα έσοδα  να πάνε σε κάποιες οικογένειες ή σε κάποιους συμπολίτες μας που τα φέρνουν δύσκολα πέρα.

Ακόμα και στην τρίτη ηλικία ανθρώπους που μας μεγαλώσανε μπορούμε να προσφέρουμε πράγματα όπως πχ να διοργανωθούν  εκδρομές που να έχει συμβολή ο ΔΗΜΟΣ μας. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους του Βυρωνιώτες που τόσα χρόνια με ανταμείβουν με την καλημέρα τους .