ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Η αφοπλιστική ομορφιά της ελληνικής ενδοχώρας

574

Έντονο ανάγλυφο και ποικιλία τοπίων. Η ενδοχώρα της Ελλάδας σας αποκαλύπτει τη γνήσια γοητεία της.

Γίνεται μια τόσο μικρή χώρα να κρύβει τόσα πολλά; Ώρα να το ανακαλύψετε. Η ηπειρωτική Ελλάδα, με το ιδιαίτερο ανάγλυφο και την εναλλαγή τοπίων, χαρίζει μοναδικές εμπειρίες φύσης, πολιτισμού, δράσης. Σε αυτήν, ανήκουν ορισμένοι από τους δημοφιλέστερους τόπους που θα συναντήσετε στην Ελλάδα – τόποι με αλπικά λιβάδια, κορυφές πάνω από τα σύννεφα, οροσειρές, φαράγγια και χαράδρες, μονοπάτια σε δάση με οξιές, βελανιδιές και πλατάνια, ποτάμια με πέτρινα γεφύρια -διαμάντια μαστοριάς-, νερόμυλοι, καταρράκτες, Εθνικοί Δρυμοί με σπάνια φυτά και ζώα, υγροβιότοποι…

Και μέσα σε όλα αυτά, τα ανθρώπινα ίχνη: παραδοσιακοί οικισμοί, αρχαιολογικοί χώροι με μοναδική ενέργεια, θερμές πηγές, παλιές μονές, ξωκλήσια, κάστρα, πύργοι και ερειπωμένα πέτρινα χωριά, ορεινές πρωτεύουσες γεμάτες ζωή, χιονοδρομικά κέντρα με όμορφα σαλέ.

Μοναδικοί προορισμοί στην ηπειρωτική χώρα
Κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, μια εμπειρία: προορισμοί ξεχωριστοί, σπάνιας ομορφιάς, πλούσιοι σε ιστορία και παραδόσεις. Το παραδοσιακό Πήλιο και τα Ζαγοροχώρια. Η κοιλάδα των Τεμπών. Ο Όλυμπος των θεών, τα Μετέωρα με τα μοναστήρια στους εντυπωσιακούς βράχους, το αρχαίο Δίον. Η αποθέωση της φύσης στην ορεινή Ελάτη και το Περτούλι, στη λίμνη Πλαστήρα, στη λίμνη της Κερκίνης με τον Λαϊλιά, στη Βάλια Κάλντα και το Μέτσοβο, στις Πρέσπες με τα ασκητήρια και τα σπάνια πουλιά, στο Νυμφαίο.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Σε κάθε προορισμό που θα συναντήσετε στην ηπειρωτική πλευρά της χώρας, σας αποκαλύπτεται η γνήσια Ελλάδα: από τη Βεργίνα, την Έδεσσα των καταρρακτών, τα λουτρά Πόζαρ, τη γραφική Αρναία και την Καβάλα με τους Φιλίππους μέχρι την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, τους Δελφούς, το Καρπενήσι με τα παραδοσιακά χωριά του και την Ορεινή Ναυπακτία -την «Ελβετία της Ελλάδας». Από τον Πάρνωνα και την Ορεινή Κορινθία με τη μυθική λίμνη Στυμφαλία ως τη Ζήρεια με τα οροπέδια και τα βοσκοτόπια, τον Ταΰγετο και την ορεινή Αρκαδία με τον Λούσιο και τα παραδοσιακά χωριά της.

Σε κάθε σας βήμα, έργα φύσης και ανθρώπων. Οι ελληνικές ρίζες -μεταφορικά και κυριολεκτικά- δίνουν ζωή στις πιο αυθεντικές σας εμπειρίες. Ανόθευτη, άγρια και υποβλητική, φιλόξενη και χαμογελαστή, περιπετειώδης και απρόσμενη, η ηπειρωτική Ελλάδα είναι το φόντο για τις πιο «γεμάτες» σας διακοπές.