«Κατάργηση του υποκατώτατου (+27%) και αύξηση του κατώτατου μισθού (+11%) στα 650 ευρώ»

44
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

• Σήμερα δημιουργούνται οι όροι και προϋποθέσεις για να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της παρακμής και της χρεοκοπίας και να οικοδομήσουμε μια χώρα με αυτοπεποίθηση. Μια χώρα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

• Σήμερα η Ελλάδα εκκίνησε τη διαδικασία έκδοσης νέου πενταετούς ομολόγου στις αγορές χρήματος. Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει το ζήτημα του δανεισμού με όρους επικοινωνιακού πυροτεχνήματος αλλά με σχέδιο και με τη σοβαρότητα και την τεχνική αρτιότητα που του αρμόζει.

• Η στρατηγική της δίκαιης ανάπτυξης και ο στρατηγικός στόχος περιορισμού των ανισοτήτων περνά μέσα από την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και της ενίσχυσης της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.

• Η κυβέρνησή μας έχει σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στο πεδίο της αγοράς εργασίας: Επαναφέραμε το καθεστώς προστασίας των συλλογικών διαπραγματεύσεων, δημιουργώντας ένα θεσμικό πλαίσιο που έχει οδηγήσει σε αυξήσεις μισθών για 100.000 εργαζόμενους, μέσα σε λίγους μήνες.

• Η​ μείωση της ανεργίας από το 27% το 2014​, περίπου στο 18,3% ​σήμερα ​​και η δημιουργία 350 χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας​ είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία​. Σήμερα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη ένα μεγάλο βήμα: Να προχωρήσουμε στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτου μισθού για τους νέους.

• Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού & την αναδιαμόρφωση του κατώτατου ​μισθού ​στα 650 ευρώ.​ Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ και όσοι τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ.

• Η συντριβή της εργασίας δεν είναι δρόμος για βιώσιμη ανάπτυξη και τόνωση της οικονομίας. Αντίθετα αποτελεί συνταγή χρεοκοπίας. Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι κρίσεις της ιστορίας του καπιταλισμού ξέσπασαν όταν οι ανισότητες έφτασαν στο υψηλότερο σημείο τους.

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]

 

Ελληνική Δημοκρατία