Ξενοδοχείο από άμμο στην Ολλανδία!

412

Η ιδέα των 2 ξενοδοχείων από άμμο,  Zand Hotel  , στην Ολλανδία υλοποιήθηκε πέρσι, όπου τα 2 ξενοδοχεία κατασκευάστηκαν ως  μέρος των ετήσιων φεστιβάλ  δημιουργιών στην άμμο στο  Sneek  , στην επαρχία Friesland και στο  Oss  , στην επαρχία Brabant.

Με πλήρη επίπλωση, αυτές οι σουίτες του ενός δωματίου ήταν «κρυμμένες» μέσα σε γλυπτά ύψους  8 μέτρων   και σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κάστρα από άμμο που έχουμε γνωρίσει, έχουν παράθυρα, ηλεκτρισμό, νερό, ακόμη και Wi-Fi.

Πέρσι που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά, χρειάστηκαν  4 εβδομάδες   για την ολοκλήρωσή τους, ενώ η έμπνευση ήρθε από τα  ice hotels  της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κι αν ανησυχείτε για το πώς παραμένουν όρθια, να σας πούμε ότι η βασική δομή του ξενοδοχείου είναι  λεπτοί τοίχοι,  οι οποίοι μέσα κι έξω  ενισχύονται  από άμμο, έτσι ώστε να εξασφαλίσουν ότι δεν θα θρυμματιστεί. Ευτυχώς, το ντους και το κρεβάτι είναι φτιαγμένα από παραδοσιακά υλικά.

Η ιδέα και η υλοποίηση ξεκίνησε πέρσι και τα ξενοδοχεία ήταν πλήρως κλεισμένα για το 2015, με κόστος  150 ευρώ τη βραδιά  για 2 άτομα, συμπεριλαμβανομένης προσωπικής ξενάγησης στο φεστιβάλ, όπου τόσο στο Sneek, όσο και στο Oss θα βρει κάποιος 30 μεγάλα γλυπτά από άμμο και εκατοντάδες χιλιάδες κιλά άμμου.

Όπως όλα τα κάστρα στην άμμο, έτσι και αυτά ήταν προσωρινά κι έκλεισαν μόλις τελείωσαν τα φεστιβάλ στα τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου. Φέτος, όμως, βρίσκονται και πάλι υπό κατασκευή για τα φεστιβάλ και δέχονται ήδη κρατήσεις.