« Οι ξένες επενδύσεις κατέγραψαν ρεκορ 10ετίας το 2017 αγγίζοντας τα 4 δισ ενώ το τελευταίο 2μερο ανακοινώθηκαν 3 μεγάλα επενδυτικά σχέδια 3 δις»

154
ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

• Τα αποτελέσματα της ανάκαμψης ειδικά στον τομέα των ξένων επενδύσεων, που ήδη κατέγραψαν ρεκορ δεκαετίας το 2017 αγγίζοντας τα 4 δισ, συνεχίζονται. Το τελευταίο 2μερο ανακοινώθηκαν 3 μεγάλα επενδυτικά σχέδια, ύψους συνολικά 3 δις:

1. Eπένδυση ύψους 2 δισεκατομμυρίων από την Deutsche Telekom τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία,  για την ανάπτυξη τεχνολογικών δικτύων οπτικών ινών για οικιακή χρήση (fiber to the home) και 5G.

2. Δημιουργία Fund συνολικού ύψους 400 εκατομ. ευρώ, που συμφώνησαν να δημιουργήσουν το ΤΑΝΕΟ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομίας, και το κρατικό επενδυτικό fund των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Mubadala Investment Company.

3. Επένδυση ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο για το 2018, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, καθώς και την παράταση ως το 2025 της συνεργασίας της χώρας μας με την Τράπεζα.

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

• Αποτελεί μια πολιτική, κοινωνική & θεσμική διαδικασία που απαιτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μία έστω ελάχιστη, στάση πολιτικής & θεσμικής υπευθυνότητας. Σε αντίθεση, η ΝΔ δεν δείχνει καμία πρόθεση να συμπεριφερθεί αναλόγως.

• Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ συνεχίζουν να πολιτεύονται με τρόπο ανεύθυνο και μικροπολιτικό, μεταθέτοντας τη συζήτηση για τις θεσμικές αλλαγές σε κάποιο αόριστο επέκεινα, αποδεικνύοντας έτσι τη βαθύτατη πολιτική γύμνια και ατολμία τους.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Η ανεύθυνη και μικροπολιτική γραμμή της ΝΔ χαρακτηρίζει μια σειρά από κρίσιμα θέματα, όπως τα εθνικά, με πρόσφατα παραδείγματα το Μακεδονικό αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Κι αυτό γιατί η ΝΔ αποτελεί ένα κόμμα ταυτόσημο της Ελλάδας του χθες.

• Είναι ένα κόμμα που δεν θέλει να συγκρουστεί με τα ιερά και τα όσια ενός συστήματος 10τιών που έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού. Αλλά και αισθάνεται εκτεθειμένο από τις αποκαλύψεις και την δικαστική έρευνα σε σωρεία υποθέσεων.

• Εκ των πραγμάτων διακατέχεται από φόβο μην τυχόν και κάποια στιγμή – δια της Συνταγματικής Αναθεώρησης –  πάψει να προσφέρει προστασία στα στελέχη του, το νομικό τερατούργημα που ονομάζεται νόμος περί ευθύνης υπουργών.

• Θα δώσει ο κ. Μητσοτάκης με την στάση του παράταση ζωής στην προστασία των Υπουργών από τον δικαστικό έλεγχο; Θα γίνει πάλι πρωταγωνιστής στην νομιμοφανή συγκάλυψη σκανδάλων ή θα ακούσει το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ίση ποινική μεταχείριση όλων;

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

• Ικανοποίηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής στη Βάρνα. Σαφής η ομόθυμη στάση της ΕΕ έναντι των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο & την Κυπριακή ΑΟΖ. Αποφασιστικό το μήνυμα ότι αυτές οι προκλήσεις οφείλουν άμεσα να τερματιστούν.

2 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ

• Η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά από την Τουρκία να ξεκαθαρίσει επιτέλους, για ποιο λόγο κρατούνται οι δύο έλληνες στρατιωτικοί και τους στερείται η δυνατότητα να επιστρέψουν στην πατρίδα.

• Για ποιο λόγο μετά από έναν σχεδόν μήνα δεν έχουμε καν γνώση των κατηγοριών και για ποιο λόγο επιλέγεται αυτή η τακτική της κωλυσιεργείας που καθόλου δεν συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων μας και μια σχέση καλής γειτονίας.

ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ πΓΔΜ

• Η κυβέρνηση υπερασπίζεται με αίσθημα ευθύνης την εθνική γραμμή που αποτελεί την κοινή βάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων την τελευταία δεκαετία. Και σε αυτό το πλαίσιο αναζητά την επίλυση του ζητήματος με τη γείτονα.

• Μνημείο ανευθυνότητας η διαρκής προσπάθεια υπεκφυγής από τον κ. Μητσοτάκη – δηλώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει μια λύση στα πλαίσια της εθνικής γραμμής αλλά & αρνούμενος να δεχθεί αυτοπροσώπως την ενημέρωση από τον ΥΠΕΞ.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

• Σαφής & αμετακίνητη η θέση της κυβέρνησης ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους και κανείς δεν μπορεί να απολαμβάνει εξαιρέσεων από αυτούς. Τουναντίον, πρόθεση μας οι νόμοι να γίνουν ακόμα αυστηρότεροι ώστε να επιτευχθεί ένα αναγκαίο σχέδιο συνολικής εξυγίανσης.

• Δεν μας τρομάζει το ενδεχόμενο αποβολής της ΕΠΟ από τη FIFA. Το ενδεχόμενο αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να επικρέμμεται όσο οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ δεν συμμορφώνονται με το πλαίσιο κανόνων & αρχών.

• Οι εμπλεκόμενοι με το ελληνικό ποδόσφαιρο παράγοντες των ΠΑΕ είναι υπόλογοι για τη συμπεριφορά & τις πράξεις τους απέναντι στο φίλαθλο κόσμο της χώρας. Που ουδεμία σχέση έχει με περιστατικά βίας & τραμπουκισμών όπως αυτά που συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά.

• Τα όσα συνέβησαν την Τετάρτη στον Πειραιά δε χαρακτηρίζουν το σύνολο των φίλων της ομάδας του Ολυμπιακού. Ο απλός κόσμος που στηρίζει μια ομάδα δεν έχει σχέση με τα εφήμερα συμφέροντα και τις πολιτικές και επιχειρηματικές επιδιώξεις του εκάστοτε ιδιοκτήτη.

• Δεν μπορούν ομάδες να γίνονται ασπίδα σε επιχειρηματικά συμφέροντα που δε διστάζουν να στοχοποιούν & να απειλούν εκλεγμένους αντιπροσώπους του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση δε θα ανεχθεί τέτοια φαινόμενα. Περιμένουμε από όλα τα πολιτικά κόμματα να κάνουν το ίδιο

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Προκαλεί αίσθηση η εντυπωσιακή αφωνία της ΝΔ απέναντι στο περιστατικό της Τετάρτης αλλά & σε ό, τι έχει να κάνει με τις ποικίλες δραστηριότητες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Μαρινάκη, που διώκεται ποινικά για αποθήκευση, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών.

• Προφανώς η αφωνία αυτή της ΝΔ σχετίζεται με τις, δημόσια παραδεδεγμένες, προνομιακές σχέσεις που διατηρεί ο κ. Μητσοτάκης με τον διωκόμενο. Αυτές εξηγούν και την μανία του κ. Μαρινάκη & των συνεργατών του απέναντι στην εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας.

• Οι μέρες που τα ολιγαρχικά συμφέροντα και ο κος Μαρινάκης έκαναν κουμάντο στη χώρα έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

 

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ

[σε εξέλιξη]

Ελληνική Δημοκρατία