Ορεινές διακοπές: Ας πάρουμε τα βουνά!

442

Μερικοί το προτιμούν… ορεινό. Μιλάμε για το καλοκαιρινό καταφύγιο των παραθεριστών, που προτιμούν να περάσουν τις διακοπές τους σε πανέμορφα χωριά, σκαρφαλωμένα στα πιο ευλογημένα από τη φύση βουνά της Ελλάδας.

Όταν βρίσκεσαι στην δροσιά ενός καστανιώνα, δύσκολα σου λείπει το παραδοσιακό “room to let” ενός νησιού. Όταν κάνεις βουτιές σε καταρράκτες και κελαρυστά ποτάμια, μετά βίας ζηλεύεις αυτούς που λιάζονται σε κυκλαδίτικες σαιζλόνγκ. Κι όταν κάτω από τη σκιά ενός θεόρατου πλάτανου, μαθαίνεις ότι η νιρβάνα δεν είναι άπιαστο όνειρο, υπόσχεσαι ότι οι νησιώτικες διακοπές μπορούν να περιμένουν κι άλλο, ότι και το επόμενο καλοκαίρι, εδώ θα σε βρει. 

ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΑΤΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 

Το καλοκαίρι επιβάλλει τους δικούς του ρυθμούς : Θα ξεχνιέστε με τις ώρες στα παραδοσιακά καφενεία του χωριού, θα οδηγείτε από πανέμορφο χωριό σε πανέμορφο χωριό και θα χορταίνετε πράσινο.

Δροσιά στα ψηλά, κρυστάλλινα νερά στα χαμηλά. Όμορφα χωριά που, μέσα από καταπράσινες διαδρομές καταλήγουν σε παραλίες που θα ζήλευε και νησί.

Θα μπορούσε να λείπει το βουνό των βουνών από τους κορυφαίους προορισμούς; Από όποια πλευρά κι αν τον δεις (και τον επισκεφθείς), ο Όλυμπος έχει κάτι μοναδικό να προσφέρει στον καθένα, και συνδυάζει την δροσιά των σχεδόν 3.000 μέτρων ύψους του με την ψιλή αμμουδιά που βρέχει τα πόδια του στην ανατολική του πλευρά.