Ο γιατρός από το Βόλο που αλλάζει τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό

216

Με τη χώρα να βρίσκεται σε μια προεκλογική περίοδο διαρκείας, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως τα πάντα στο πολιτικό σκηνικό έμειναν ίδια και απλά τα ζούμε σε επανάληψη. Οι πολιτικοί, «θύματα» κι αυτοί του σκηνικού και της στέρησης έμπνευσης, απλά συνεχίζουν τον ίδιο σκοπό, μιλούν με την ίδια γλώσσα που μιλούσαν πάντα και λένε τα ίδια πράγματα που έλεγαν πάντα. Οι πολίτες κουρασμένοι όσο ποτέ, συνεχίζουν να τους δέχονται και να υπομένουν.

Ευτυχώς σε αυτή τη μονοτονία του πολιτικού σκηνικού υπάρχουν και λιγοστές εξαιρέσεις, όπως η περίπτωση του γιατρού Κωνσταντίνου Μαραβέγια από το Βόλο, μέλος του μητρώου πολιτικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

Η περίπτωση του Μαραβέγια κρίνεται πολύ ενδιαφέρουσα αφενός γιατί δείχνει πως η εμπιστοσύνη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολική ανανέωση του κόμματος μέσω του μητρώου στελεχών μπορεί να αποφέρει καρπούς, ενώ αφετέρου δείχνει πως υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αξίζουν και μπορούν να προσφέρουν στον πολιτικό στίβο.

Χωρίς φλυαρίες και μεγάλα λόγια, αλλά με πολύ δύναμη και σθένος, ο Μαραβέγιας κατάφερε με μια ομιλία 25 λεπτών, να κάνει τους πολίτες του Βόλου να κλαίνε από συγκίνηση και να ζωντανέψει ξανά την ελπίδα μέσα τους.

Σε μια συγκέντρωση «για τους φίλους του» που ειδοποίησε στόμα με στόμα, χωρίς προσκλήσεις, τυμπανοκρουσίες και φανφάρες, κατάφερε να γεμίσει μέχρι έξω μια από τις μεγαλύτερες αίθουσες εκδηλώσεων της Μαγνησίας και να μιλήσει για την απόφαση του να πολιτευτεί και την μέχρι τώρα πορεία του στα κοινά δρώμενα.

Και εδώ ακριβώς ο Μαραβέγιας έκανε τη διαφορά. Απέδειξε, πως εκτός από εξαιρετικός επαγγελματίας (ιατρός χειρουργός), είναι και εξαιρετικός ομιλητής, έχει πολιτικό σθένος και άποψη, ξέρει να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά χωρίς να κουράζει και να φλυαρεί και πάνω απ’ όλα έχει χαρακτηριστικά πολιτικού ηγέτη με όραμα που η χώρα χρειάζεται όσο τίποτα άλλο αυτή την περίοδο.

Ευχόμαστε να συνεχίσει έτσι και να αποδείξει πως ακόμα και στην πολιτική γίνονται «θαύματα».

Αυτά τα χαρακτηριστικά, «φωνάζουν» στα βίντεο που ακολουθούν.