«Ο κ. Μητσοτάκης φαίνεται πως χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες»

69
Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέστησε πιο σαφή από ποτέ τη στρατηγική ήττα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη μπροστά στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια μετά από 8 ολόκληρα χρόνια.

Οι πρωτοφανείς αντιφάσεις του Προέδρου της ΝΔ προδίδουν το μέγεθος του αδιέξοδου του.

Το πρόγραμμα που έχει βασίζεται στις απολύσεις, τη συρρίκνωση του Δημοσίου, την καταστροφή του κοινωνικού κράτους, την επιβολή ενός νέου εργασιακού μεσαίωνα και συνολικά τη συντριβή της εργασίας.

Και τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς το πρόσχημα ενός νέου μνημονίου.

Για αυτό το λόγο και ο κ. Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος ομολόγησε χθες στη Βουλή, δε θέλει ούτε την καθαρή έξοδο στις αγορές την οποία επιδιώκει η ελληνική κυβέρνηση ούτε την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Χρειάζεται ένα ακόμη πρόσθετο μνημόνιο ως άλλοθι για το πρόγραμμα σοκ και δέους που απεργάζεται για τους Έλληνες πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τα ευφάνταστα σενάρια περί πρόωρων εκλογών που διαρρέει η ΝΔ, ο Πρωθυπουργός έχει κουραστεί να επαναλαμβάνει πως αυτές θα γίνουν στη λήξη της τετραετίας.

Ας μη βιάζεται η ΝΔ, θα χάσει στην ώρα της.

Ελληνική Δημοκρατία