Χειμωνιάτικες διακοπές στην Ελλάδα

733

Ο ατίθασος ήλιος της Μεσογείου δεν χαρίζεται ούτε στον χειμώνα. Στην Ελλάδα, θα δείτε το φως του να «ζεσταίνει» τα τοπία, τους ανθρώπους και τις ψυχές, ακόμη και τις πιο κρύες ημέρες του χειμώνα. Ενώ η διαύγεια, η διαφάνεια των τοπίων και οι ηλιόλουστες μέρες προσφέρουν μοναδικές στιγμές.

ΧΕΙΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στις χειμωνιάτικες διακοπές σας στην Ελλάδα, γεμίστε τη βαλίτσα με ζεστά ρούχα και επιλέξτε έναν χειμερινό προορισμό από τους πολλούς που θα βρείτε στον χάρτη – κάποιο από τα φημισμένα ορεινά χωριά της ηπειρωτικής χώρας σίγουρα θα σας χαρίσει στιγμές ανεπανάληπτες. Περπατήστε στα πέτρινα δρομάκια και θαυμάστε τη μοναδική τους αρχιτεκτονική.

Στον ξενώνα ή στη μικρή ταβέρνα, καθισμένοι πλάι στο τζάκι, απολαύστε τις γεύσεις των αγνών ελληνικών προϊόντων -όπως τα τυριά, το ζυμωτό ψωμί, τις ελιές, το παρθένο ελαιόλαδο- θρεπτικές σούπες και γνήσιες ελληνικές συνταγές φτιαγμένες με ντόπια κρέατα και λαχανικά από τους κήπους και τα μποστάνια. Θα τα συνοδέψετε με δυνατά τοπικά κρασιά, ρακή, τσίπουρο, ούζο. Ενώ το πρωί δοκιμάστε ροφήματα από βότανα και σπιτικές μαρμελάδες, που ετοιμάζουν οι νοικοκυρές των χωριών. Ο χειμώνας στην Ελλάδα υπόσχεται να σας χαρίσει ορισμένες από τις πιο ωραίες εμπειρίες της ζωής σας!