Απόδραση στη Νότια Πίνδο!

696

Χτισμένα στις πλαγιές του Κόζιακα, του πανέμορφου μακρόστενου βουνού στα νότια της Πίνδου, τα γραφικά χωριά Ελάτη και Περτούλι αποτελούν από τα πιο αγαπημένα ορεινά θέρετρα της Ελλάδας και πόλο έλξης πολλών επισκεπτών, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το πλήθος των επιλογών για διαμονή σε ξενώνες, ξενοδοχεία, παραδοσιακά δωμάτια με τζάκι, σπιτικό φαγητό σε ταβέρνες αλλά και σε προσεγμένα εστιατόρια, το χιονοδρομικό κέντρο και τα δεκάδες αξιοθέατα της περιοχής μπορούν να σας εγγυηθούν ότι θα περάσετε ονειρεμένες στιγμές σε μία από τις πιο όμορφες και αυθεντικές περιοχές του ν. Τρικάλων.

Η Ελάτη, (Τύρνα για τους ντόπιους), το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά του ν. Τρικάλων και το πιο ανεπτυγμένο τουριστικά, αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ όσο και για εσάς που αναζητάτε ξεκούραση και χαλάρωση. Μόλις 34 χλμ. Δ. από τα Τρίκαλα, σκαρφαλωμένη στα 950 μ. στις απότομες πλαγιές του Κόζιακα και κτισμένη αμφιθεατρικά, περιβάλλεται από μοναδικές ελατοσυστάδες, προσφέροντάς σας γοητευτικές ευκαιρίες απόδρασης από την καθημερινότητα με δεκάδες διαδρομές μέσα στα δάση της περιοχής!

ΟΡΕΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Εξερευνήστε απαράμιλλης ομορφιάς διαδρομές μέσα στη φύση με γουρούνες ή περιηγηθείτε με άλογα. Οι μυρωδιές από τις παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής θα σας αφήσουν ανεξίτηλες αναμνήσεις και θα σας ωθήσουν να έρχεστε ξανά και ξανά σε αυτό τον θαυμάσιο χειμερινό προορισμό. Η Ελάτη που προσφέρει άφθονο χιόνι τον χειμώνα και δροσερό και υγιεινό κλίμα το καλοκαίρι, δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους πιο φημισμένους προορισμούς των Άλπεων!

Η περιοχή προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων για μικρούς και μεγάλους. Γεμίστε τη μέρα σας με έναν περίπατο μέσα στο πράσινο, με ορειβασία, ιππασία, τοξοβολία και ποδηλασία βουνού, πεζοπορία και φυσικά σκι ή snowboard στο χιονοδρομικό κέντρο. Για πεζοπορία σας προτείνουμε το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4, στο βουνό του Κόζιακα ενώ η θέση Τρία Ποτάμια (ανάμεσα στα χωριά Πολυθέα και Καλλιρόη) προσφέρεται για ποδήλατο βουνού μέσα στα πανύψηλα έλατα, και ποικίλες δραστηριότητες στον ποταμό Αχελώο, όπως rafting,monoraft, canoe-kayak κ.α.