6 μυστικά που οι ξενοδόχοι δεν θέλουν να ξέρετε

449

Μήπως προετοιμάζεστε για ταξίδι; Σας παρουσιάζουμε μερικά μυστικά που είμαστε σίγουροι ότι θα θέλατε να ξέρετε από πριν.

      Καλέστε απευθείας το ξενοδοχείο

Οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων και τα μεγάλα ξενοδοχεία γενικότερα διαθέτουν τηλεφωνικές γραμμές κράτησης σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες όμως δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν εκπτώσεις και προσφορές. Το ίδιο ισχύει και για τις ιστοσελίδες κράτησης στις οποίες τα ξενοδοχεία πληρώνουν προμήθεια, συνήθως το ένα τρίτο. Καλώντας απευθείας το ξενοδοχείο και αναφέροντας την έκπτωση που είδατε ή απλά ζητώντας μια καλύτερη προσφορά θα μπορέσετε να πετύχετε ίσως κάτι καλύτερο.
Ειδική περίσταση; Αξίζει τον κόπο να το αναφέρετε
Εάν είναι η νύχτα του γάμου σας, ή γενέθλια ή επέτειος το ξενοδοχείο θα φροντίσει να σας παρέχει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εάν έχετε κάνει κράτηση μέσω τρίτου, καλό θα ήταν να τους καλέσετε απευθείας για να τους ενημερώσετε.
Κάνατε κράτηση μέσω κάποιου site με προσφορές; Μην περιμένετε ειδική μεταχείριση
Συμφέρει περισσότερο τα ξενοδοχεία να δίνουν τα καλύτερα δωμάτια στους επισκέπτες εκείνους που πληρώνουν περισσότερα, που έχουν κλείσει απευθείας ή που είναι τακτικοί πελάτες. Οι πελάτες αυτοί είναι πιο πιθανόν να ξανάρθουν και γι’ αυτό επωφελούνται από ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει το ξενοδοχείο.

Ζητήστε το δωμάτιο που θέλετε

Τα γωνιακά δωμάτια είναι συνήθως μεγαλύτερα σε όποιο όροφο κι εάν είναι ενώ τα δωμάτια στους πάνω ορόφους είναι πιο ήσυχα και έχουν καλύτερη θέα. Δεν χάνετε τίποτα να ζητήσετε αυτό που θέλετε.

Η καμαριέρα δεν είναι η μαμά σας
Αυτό μπορεί να σας ξενίσει λίγο, άλλωστε πληρώνετε για το δωμάτιο, αλλά δεν είναι δουλειά της καμαριέρας να μαζεύει τα εσώρουχά σας από το πάτωμα και να συγυρίζει. Καθώς ο χρόνος που μπορούν να αφιερώσουν σε κάθε δωμάτιο είναι συγκεκριμένος όσο πιο ακατάστατος είστε τόσο λιγότερο χρόνο θα έχουν για να καθαρίσουν ουσιαστικά.

Υπάρχει τρόπος να ακυρώσετε την κράτηση χωρίς να επιβαρυνθείτε με έξοδα ακύρωσης

Αυτό δεν ισχύει σε περίπτωση που έχετε κάνει την κράτηση μέσω κάποιου site αλλά εάν έχετε κάνει την κράτηση απευθείας με το ξενοδοχείο και αποφασίσετε τελευταία στιγμή ότι δεν μπορείτε να πάτε μην ακυρώνετε, αλλάξτε την ημερομηνία για αργότερα και καλέστε αρκετές μέρες πριν για να ακυρώσετε. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνετε τα έξοδα ακύρωσης που ισχύουν για ακυρώσεις που γίνονται την τελευταία στιγμή.