Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: η καταπληκτική ιστορία του μοναδικού γλυκού Πάβλοβα (Pavlova)

975

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία που έχει το μοναδικό γλυκό Πάβλοβα (Pavlova)!

Μια από τις πιο διάσηµες χορεύτριες όλων των εποχών, η Άννα Πάβλοβα, ενέπνευσε τη ζαχαροπλαστική για τη δηµιουργία ενός γλυκού που τυγχάνει της ίδιας εκτίµησης µε εκείνη παγκοσµίως.

Για την ακρίβεια, οι πιρουέτες της Άννας Πάβλοβα που άφησαν εποχή, ιδιαιτέρως στην παράσταση «Λίµνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι, και προκάλεσαν ντελίριο στους θαυµαστές της, ενθουσίασαν τόσο πολύ το σεφ του ξενοδοχείου Esplanade, Χέρµπερτ Σατς, ο οποίος αποφάσισε να δηµιουργήσει ένα γλυκό που το σχήµα, το ολόλευκο χρώµα, η εντυπωσιακή του εµφάνιση, η ελαφριά και φίνα υφή και η ονοµασία του θα παραπέµπουν στα απείρου κάλλους µπαλέτα της.

Έτσι, επινόησε το οµώνυµο γλυκό µε µια βάση από µαρέγκα που εµπλουτίζεται στην κορυφή της µε φρέσκα φρούτα.

Όσο για την καταγωγή της, εξακολουθεί να παραµένει ένας γρίφος!

Από τη µια πλευρά βρίσκονται οι Αυστραλοί που ισχυρίζονται ότι είναι το εθνικό τους γλυκό αφού πρωτοφτιάχτηκε στις δυτικές ακτές της χώρας, όταν η Αυστραλία ακόµα διατηρούσε την αγγλοσαξονική της επιρροή και η Πάβλοβα την είχε επισκεφτεί για κάποιες εµφανίσεις, και από την άλλη οι Νεοζηλανδοί που αντιδρούν σφόδρα σε αυτή τη θεωρία διεκδικώντας την «πατρότητα» του γλυκίσµατος.

Όποια όµως κι αν είναι η προέλευση του, το γλυκό αυτό έµελλε να γίνει ένα από τα πιο λαχταριστά παγκοσµίως.

Η Ροδούλα έχει πάθος για τα ιδιαίτερα γλυκά! Για αυτό και δημιούργησε μια ξεχωριστή γλυκιά απόλαυση, την ΠΑΣΤΑ ΗΜΙΣΦΑΙΡΙΟ PAVLOVA!