Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: λαχταριστά, μοναδικά εκλέρ!

224

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία που έχουν τα εκλέρ.

Η ζύμη του εκλέρ εφευρέθηκε από τον Ποπελίνι, μάγειρα της Αικατερίνης των Μεδίκων, τον 16ο αιώνα, αλλά η σημερινή της μορφή δόθηκε από τον Avice, τον 18ο αιώνα!

Εκλέρ στα γαλλικά σημαίνει αστραπή και έτσι έγινε όταν εξαπλώθηκε στο Παρίσι την πρώτη φορά που μπήκε στα γαλλικά ζαχαροπλαστεία.

Η κρέμα πατισιέρ (και όχι «πατισερί», όπως λανθασμένα ονομάζεται συνήθως) ή κρέμα ζαχαροπλαστικής, στηρίζεται επίσης σε μιά παμπάλαιη συνταγή του 1690 και είναι απαραίτητη στα σου και στα εκλέρ, σκέτη, σοκολατένια, με άρωμα καφέ και ότι άλλο θελήσετε: συνταγή που οφείλουμε να έχουμε πρόχειρη γιά πολλά γλυκά.

Η Ροδούλα έχει πάθος για τα γλυκά και φυσικά για τα εκλέρ!

Με τα πιο αγνά υλικά και με συνταγή που εξασφαλίζει ποιότητα και φυσικά τη γεύση που όλοι έχουμε αγαπήσει, δημιουργεί ένα γλυκό-όνειρο!

Δοκιμάστε το!