Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: πόσα ξέρετε για το υπέροχο cheesecake;

773

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία που έχει το cheesecake.

Η ιστορία λέει πως το πρώτο τσιζκέικ φτιάχτηκε στη Σάμο περίπου το 2000 χρόνια π.Χ.!

Σύμφωνα με τους ιστορικούς, δινόταν στους αθλητές κατά τη διάρκεια των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων, το 776 π.Χ.

Παρόλα αυτά, ανθρωπολόγοι βρήκαν καλούπια τυριών, που θυμίζουν cheesecake και χρονολογούνται πολύ νωρίτερα, στο 2000 π.Χ όπως σας είπαμε.

Σύμφωνα με σχετικά συγγράμματα που έχουν διασωθεί, το γλυκό αυτό ονομαζόταν πλακούντας και η συνταγή του πλακουντοποιικόν σύγγραμμα. Δεν είναι τυχαίο πως η λέξη «πλακούντας» των αρχαίων κειμένων μεταφράζεται στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική, ως το σημερινό τσιζκέικ.

Στη συνέχεια, οι Ρωμαίοι μετά την κατάκτηση της Ελλάδας, υιοθέτησαν το γλυκό αυτό, εξαπλώνοντάς το σιγά σιγά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το όνομά του στα λατινικά ήταν Placenta. Το έψηναν ακόμα και στο φούρνο κάτι που δεν γινόταν στην Αρχαία Ελλάδα, όπου τρωγόταν μόνο δροσερό. Αργότερα, Ευρωπαίοι μετανάστες, που χρησιμοποιούσαν την συνταγή, έκαναν δημοφιλές το γλυκό και στην Αμερική.

Το cheesecake παρόλα αυτά, με την σημερινή του εκδοχή, δημιουργήθηκε το 1872 στη Νέα Υόρκη, από τον William Lawrence!

Φυσικά και δεν θα μπορούσε η Ροδούλα να μην δημιουργεί εξαιρετικά cheesecake!

Δύο  στρώσεις, από τις οποίες η παχύτερη αποτελείται από ένα μείγμα μαλακού τυριού, αυγών και ζάχαρης. Στη βάση θρυμματισμένα μπισκότα. Και φυσικά στο τέλος μαρμελάδα! Μοναδική απόλαυση, πάστα cheesecake Ροδούλα!