Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: πότε εμφανίστηκε η πρώτη τούρτα;

765

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία που έχουν οι υπέροχες ΤΟΥΡΤΕΣ!

Οι πρώτες τούρτες εμφανίσθηκαν πριν από δύο χιλιάδες χρόνια!
Μέχρι σήμερα όμως, συνεχίζονται οι διαμάχες μεταξύ ιστορικών και σεφ ζαχαροπλαστικής για τον ακριβή τόπο προέλευσης αυτού του επιδoρπίου.

Το 1866, η Γλωσσολογική Εταιρεία των Παρισίων έκρινε ότι το ζήτημα της προέλευσης των γλωσσών δεν μπορεί να απαντηθεί και απαγόρευσε στα μέλη της να συνεχίζουν τη μεταξύ τους πολεμική για το θέμα αυτό.

Μερικοί θεωρούν ότι οι Ιταλοί ήταν αυτοί που ανακάλυψαν την τούρτα. Σύμφωνα με την εκδοχή αυτή, η ίδια η λέξη «τούρτα», σε μετάφραση από τα ιταλικά, σημαίνει κάτι το εξεζητημένο και περίπλοκο, αλλά συνιστά μια παραπομπή σε διακοσμητικά στοιχεία τούρτας από προσχωματικά κοιτάσματα, διάφορων χρωμάτων, επιγραφών και στολιδίων.

Άλλοι πάλι πιστεύουν ότι οι αρχαίοι Πέρσες ήταν αυτοί που έφτιαξαν τις πρώτες τούρτες.

Υπάρχει επίσης η άποψη που λέει ότι οι Έλληνες ήταν αυτοί που ανακάλυψαν το γλύκισμα αυτό. Οι αρχαιολόγοι μάλιστα βρήκαν σε χωριά της νεολιθικής εποχής πολύ απλές τουρτίτσες που είχαν παρασκευασθεί από σπόρους μέντας. Στην αρχή έβρεχαν τους σπόρους και στη συνέχεια τούς έβραζαν.

Η Ροδούλα, παθιάζεται με την τελειότητα! Και δεν σταματάει να φτιάχνει καινούργιες, λαχταριστές, υπέροχες ΤΟΥΡΤΕΣ! Δείτε τις όλες εδώ και αρχίστε να τις δοκιμάζετε! Θα ξετρελαθείτε!