Γλυκές ιστορίες από τη Ροδούλα: Τα λαχταριστά brownies και από που προέρχονται

963

bra

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε τη γλυκιά ιστορία των brownies.

Με αμερικάνικη καταγωγή και μικρή ιστορία τα brownies είναι ήδη από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα σε όλον τον κόσμο!

Ο μύθος λέει πως τα brownies φτιάχτηκαν κατά λάθος, όταν ένας σεφ προσέθεσε λιωμένη σοκολάτα και όχι αρκετό αλεύρι με αποτέλεσμα το κέικ που ήθελε να φτιάξει να μην φουσκώσει αρκετά και το εσωτερικό του να είναι πολύ μαλακό κι αφράτο!

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του brownie τοποθετείται στο Σικάγο, το 1893, στη διάρκεια κολομβιανής έκθεσης. Η Bertha Honoré Palmer ζήτησε από τον σεφ του ξενοδοχείου Palmer House να φτιάξει ένα επιδόρπιο για τις κυρίες της έκθεσης, που να είναι από κέικ. Eκείνα τα πρώτα μπράουνις που είχαν επικάλυψη βερίκοκου και περιείχαν καρύδια, εξακολουθούν να γίνονται στο εν λόγω ξενοδοχείο, σύμφωνα με την αρχική συνταγή!

Οι δύο παλαιότερες συνταγές για brownies σοκολάτας, σύμφωνα με το The American Century Cookbook εμφανίζονται στην έκδοση The Boston Cooking-School Cook Book του 1906 (με 2 τετράγωνα κομμάτια λιωμένης σοκολάτας Μπέικερ) και στο Lowney΄s Cook Book, από τη Maria Willet Howard (εκδόσεις Walter M . Lowney Company, Βοστόνη, 1907).

Η Ροδούλα αγαπάει πολύ τα brownies!

Μίνι, σπέσιαλ, crumble, όλες οι παραλλαγές και από μία πανδαισία γλυκιάς απόλαυσης, φτιαγμένη με μεράκι και πάθος!

Τα γλυκά της εταιρείας ΡΟΔΟΥΛΑ Α.Ε. είναι… μπροστά! Σε γεύση και ποιότητα! Δοκιμάστε τα!