Μοναδικό ΝΕΟ Πεινιρλί Δροσιάς από την εταιρεία Ροδούλα!

373

Η Ροδούλα δεν σταματάει ποτέ να δημιουργεί! Νέα προϊόντα, νέες γευστικές εμπειρίες από την εταιρεία που θέλει να καθιερωθεί ως η κορυφαία στο χώρο των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και γλυκού!

Το Πεινιρλί Δροσιάς είναι το νέο της «παιδί»! Ένα μικρό αριστούργημα γεύσης που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Ψωμένια ζύμη, τραγανή υφή, τυρί που λιώνει στο στόμα και τα καλύτερα αλλαντικά που έχετε δοκιμάσει!

Αυτό είναι το ΝΕΟ Πεινιρλί Δροσιάς που έφτιαξαν τα μαγικά χεράκια της Ροδούλας σε τρεις υπέροχες εκδοχές! Πεινιρλί Δροσιάς με ντομάτα και ελιά, νηστίσιμο δηλαδή, Πεινιρλί ζαμπόν-τυρί-μπέικον και Πεινιρλί μόνο με τυρί!

Ας μάθουμε όμως μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για το Πεινιρλί!

Το Πεϊνιρλί είναι ένα είδος ζύμης σε σχήμα μακρόστενης βάρκας σε μήκος 20-25cm.

H βασική πρώτη ύλη είναι μαλακή ζύμη η οποία πλάθεται στο προαναφερθέν σχήμα, και γεμίζεται με τυρί και αλλαντικά. Ψημένο έχει μια τραγανή υφή αλλά όχι σκληρή κρούστα.

Είναι παραδοσιακό ορεκτικό καταγωγής τουρκικής και κατ επέκτασιν ελληνικής. Παλιά στο κέντρο περιείχε παστουρμά, δηλαδή καπνιστό φιλέτο καμήλας.

Τα νεότερα χρόνια έχει εξελιχθεί πάρα πολύ και ο παστουρμάς αντικαταστάθηκε από σαλάμι, ζαμπόν, μπέικον, κλπ.

Υπάρχουν διάφορα είδη πεϊνιρλιού όπως το απλό, το σπέσιαλ, το 4 τυριά, το χορταρικών και άλλα πολλά. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα νέο είδος πεϊνιρλί, το «σπέσιαλ γύρος».

Η λέξη είναι Τούρκικης προελεύσεως και σημαίνει «με τυρί».
Η κατάληξη – λι χρησιμοποιείται και για άλλα υλικά όπως Kiymali (με κιμά), Ispanakli (με σπανάκι), Pasturmali (με παστουρμά).

Το πρώτο μαγαζί για το οποίο υπάρχουν αναφορές ότι σέρβιρε πεϊνιρλί στην Ελλάδα ήταν ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’20. Ήταν ένα μικρό αρτοποιείο στην Πεντέλη, ο ιδιοκτήτης του οποίου, λίγο πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο, μετακόμισε στην Δραπετσώνα.

Την ίδια περίπου περίοδο, στην Δροσιά Αττικής, όπου είχαν εγκατασταθεί πάρα πολλοί Πόντιοι, ο ιδιοκτήτης ενός τοπικού παντοπωλείου άρχισε να φτιάχνει τα πεϊνιρλί που είχε ο τόπος από τον οποίο ήρθε, για τους φίλους και την οικογένειά του.

Το 1948 το παντοπωλείο είχε εξελιχθεί σε πραγματική παραγωγική μονάδα, ενώ την επόμενη δεκαετία ανοίγουν στην ίδια περιοχή διάφορα εστιατόρια που ειδικεύονται στο πεϊνιρλί ή το περιλαμβάνουν στον κατάλογό τους.

Υπέροχα ξεχωριστά πεινιρλί φτιάχνονται σε δύο ακόμα περιοχές της Ελλάδας, στο Βόλο και στην Θεσσαλονίκη!

Εσείς δείτε ΤΩΡΑ το υπέροχο ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ της ΡΟΔΟΥΛΑΣ, Πεινιρλί Δροσιάς μπαίνοντας στο www.rodoula.gr!