ΝΕΑ λαχταριστή ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ κρέμα από τη Ροδούλα!

166

ΝΕΑ υπέροχη μπουγάτσα από τη Ροδούλα!

Μια ακόμα γευστική εμπειρία δημιούργησε η εταιρεία Ροδούλα!

Μπουγάτσα με Κρέμα, η μόνη φτιαγμένη με φρέσκο γάλα και Βανίλια Μαδαγασκάρης είναι η νέα γλυκιά πρόταση για όσους αγαπάνε τις παραδοσιακές γεύσεις που όμως κρύβουν μέσα τους ξεχωριστές γευστικές εκπλήξεις!  Τραγανά αυθεντικά φύλλα μπουγάτσας, που περιέχουν λαχταριστή και μυρωδάτη κρέμα με ελληνικό θρεπτικό γάλα και την μοναδική βανίλια Μαδαγασκάρης!

Η μπουγάτσα ή μπογάτσα, είναι μια πίτα με φύλλο σφολιάτας.

Η λέξη, αλλά και η συνταγή, προέρχεται από την τουρκική boğaça. Η πλούσια αυτή πιτούλα, ήρθε στην Ελλάδα μαζί με τους πρόσφυγες το 1922 και έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στη Βόρεια Ελλάδα, και ειδικά στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

Ας γνωρίσουμε όμως και την υπέροχη βανίλια Μαδαγασκάρης, ένα ακόμα βασικό συστατικό της νέας μπουγάτσας που δημιούργησε η Ροδούλα!

Χιλιάδες χρόνια πριν, την χρησιμοποιούσαν οι Αζτέκοι. Στην Ευρώπη την έφεραν οι Ισπανοί. Η ονομασία Vanilla δόθηκε στο μπαχαρικό από τους Ισπανούς και προέρχεται από την ισπανική λέξη «vainilla», υποκοριστική μορφή της λέξης «vaina» που σημαίνει «περίβλημα». Η βανίλια είχε την αξία νομίσματος, όπως και το πιπέρι.

Η βανίλια προέρχεται από τους καρπούς ενός είδους ορχιδέας που καλλιεργήθηκε πρώτα από μια Ινδιάνικη φυλή από το Μεξικό και μετά κυρίως στη Μαδαγασκάρη όπου βρίσκουμε την καλύτερη ποιότητα.

Οι καρποί της ορχιδέας αυτής υπόκεινται σε ειδική επεξεργασία η οποία τους προσδίδει το μαύρο χρώμα και το χαρακτηριστικό άρωμα.

Η κύρια ουσία που περιέχει η Βανίλια Μαδαγασκάρης είναι η Βανιλίνη.

Η βανίλια Mαδαγασκάρης αποτελεί ένα από τα ακριβότερα μπαχαρικά.  Είναι απαραίτητο συστατικό για πετυχημένα επιδόρπια και δημοφιλή γυναικεία αρώματα, ενώ παράλληλα  θεωρείται αφροδισιακή, χαλαρωτική και επιδεικνύει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.

Επίσης, η βανίλια διαθέτει τονωτική, χωνευτική, αντισηπτική και αποχρεμπτική δράση. Είναι ωφέλιμη κατά του βήχα, της χρόνιας βρογχίτιδας και του τσιγαρόβηχα.

Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική αλλά και για την παρασκευή σιροπιών και κοκτέιλ.

Αλλά ας περάσουμε από την θεωρία στην πράξη!

Η νέα μπουγάτσα είναι σε έξυπνη συσκευασία που μπαίνει στο φούρνο και δεν λερώνει!

Θα την βρείτε σε επιλεγμένα supermarket!