Πιτο-ιστορίες από τη Ροδούλα: κρητική μαραθόπιτα

292

Η Ροδούλα, εκτός από το να φτιάχνει λαχταριστά προϊόντα ζύμης, υπέροχες πίτες και μοναδικά γλυκά, ξέρει και ενδιαφέρουσες ιστορίες που τις μοιράζεται μαζί σας. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την κρητική μαραθόπιτα που στηρίζεται φυσικά στην κρητική διατροφή!

Η συσχέτιση της δίαιτας των κατοίκων της Κρήτης με την υγεία έγινε ευρέως γνωστή αργότερα, με τη μελέτη των Επτά Χωρών. Η μελέτη αυτή ξεκίνησε λίγο πριν το 1960 από τον Αμερικανό Ανσελ Κις και τους συνεργάτες του, με αφορμή τα εντυπωσιακά χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας αλλά και καρδιαγγειακών νοσημάτων που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή.

Προεξάρχοντα ρόλο σε αυτή τη διατροφή παίζουν οι κρητικές πίτες, ανάμεσα στις οποίες φυσικά και η κρητική μαραθόπιτα, ένα προϊόν που δημιουργεί η Ροδούλαακολουθώντας πιστά την παραδοσιακή συνταγή!

Ο όρος «Μεσογειακή διατροφή», με τον τρόπο που χρησιμοποιείται σήμερα, ουσιαστικά εισήχθη από τους επιστήμονες της διατροφής για να περιγράψει τη δίαιτα της Κρήτης.

Με βάση λοιπόν τη διατροφή της Κρήτης το 1960 ορίστηκε από τους επιστήμονες της υγείας και της διατροφής το πρότυπο της Μεσογειακής διατροφής.

Τα άτομα που υιοθετούν τη Μεσογειακή διατροφή παρουσιάζουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής, μειωμένη θνησιμότητα από όλα τα αίτια, αλλά και ειδικότερα μειωμένη θνησιμότητα τόσο από στεφανιαία νόσο, όσο και από καρκίνο.

Η Ροδούλα έχει ως στόχο να σας κάνει να τρέφεστε καλύτερα άρα δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλάβει στα προϊόντα της την κρητική μαραθόπιτα, που βοηθάει αποδεδειγμένα στο να ζήσετε μια καλύτερη, πιο υγιεινή ζωή!

Δοκιμάστε την!