Ροδούλα: ένα όνομα, μια πεντανόστιμη ιστορία!

23

Μια νόστιμη ιστορία ξεκινά κάπου στην Ήπειρο σ’ ένα όμορφο σπίτι δίπλα στη λίμνη. Με πολύ παιχνίδι, χαρούμενες φωνές, νόστιμες μυρωδιές «στην ηλικία που πλάθεται ο άνθρωπος», όπως μας έλεγε η γιαγιά, μας μύησε στα μυστικά της γαστρονομίας και της ευζωϊας. Τη βλέπαμε να κοσκινίζει, να αλευρώνει, να ζυμώνει και να γεμίζει τις πίτες της με όλα τα καλά. «Οι πίτες είναι σαν τους ανθρώπους» έλεγε. «Απ’έξω μπορεί να μοιάζουν… αλλά αυτό που μετράει κρύβεται μέσα τους». Μέσα από τα παιχνίδια, ρίχνοντας και κλεφτές ματιές στον φούρνο μέχρι να «ροδίσει η πίτα», αγαπήσαμε τη μαγειρική της και τα πιστεύω της. Μάλλον γι αυτό τη λέγαν Ροδούλα! Ζώντας μαζί της μια μαγευτική εμπειρία, μας άφησε σημαντική κληρονομιά. Μια κληρονομιά που περιέχει συνταγές που αγαπήσαμε, πάθος και γνώση για τα υλικά και το σωστό φαγητό & πολύ μεράκι γι’ αυτό που κάνουμε. Ακόμη ηχούν τα λόγια της στην ψυχή μας «Ο κόσμος μπορεί να φαίνεται μεγάλος, αλλά είναι μικρός. Χωράει μέσα στο χέρι σου, όπως το πιτάκι. Και δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο για να τον κερδίσεις, παρά αυτά τα χέρια και την καθημερινή προσπάθεια να κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Τότε μόνο η ζωή έχει μία γεύση… απολαυστική!».

Μίας εκ των κορυφαίων εταιρειών κατεψυγµένων προϊόντων ζύµης και γλυκών στην Ελλάδα που εξάγει τα προϊόντα της σε 40 χώρες. Για τον Παναγιώτη και τον Ηλία Καραχάλιο, η σύσταση της ΡΟΔΟΥΛΑ ήταν ένας φόρος τιµής στη γιαγιά, αλλά και µια ευκαιρία να διαδώσουν στα πέρατα του κόσµου τα µυστικά µιας γαστρονοµικής παράδοσης που κρατάει αρκετούς αιώνες και είναι συνυφασµένη µε την Ελλάδα.

Το 1999, σε µια γειτονιά της Αθήνας, τα δύο εξαδέλφια ανοίγουν ένα µικρό εργαστήρι διεκδικώντας ένα µικρό ποσοστό από την «πίτα» της εγχώριας αγοράς. Όµως, η τύχη είχε άλλα σχέδια γι’ αυτούς. Η αναγνώριση στην ελληνική αγορά ήρθε και αυτό ήταν το εφαλτήριο για να ανοίξουν οι πόρτες στις αγορές του εξωτερικού. «Όραµά µας είναι να βοηθήσουµε τον κόσµο να τρέφεται καλύτερα, προσφέροντας προϊόντα υψηλής ποιότητας και νοστιµιάς» λέει στο Fortune ο Παναγιώτης Καραχάλιος, πρόεδρος της εταιρείας, υπογραµµίζοντας πως η φιλοσοφία που διέπει την επιχείρηση βασίζεται στο motto «Σεβασµός στον άνθρωπο και τη διατροφή του».

Rodoula, γεύσου το ταλέντο της!